VORMING: verslag workshop UITdatabank

27.02.2014

Op 25 februari organiseerden we een workshop omtrent de UITdatabank in Lennik. 

De UITdatabank een uitzonderlijk instrument voor de verzameling en verspreiding van cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Je hoeft maar één keer je activiteit in te voeren in de UiTdatabank om je aanbod te zien verschijnen in een heleboel agenda's zowel online als in gedrukte vorm. Als je je activiteit opneemt in de databank verschijnt deze in www.uitinvlaanderen.be maar ook op de websites van bijvoorbeeld Rondom, De Standaard, Ketnet,... Een kleine moeite met een hoog rendement dus.

Ook in de regio werken we volop met de uitdatabank. Op deze website www.erfgoedcelpz.be kan je onder kalender alle erfgoedactiviteiten in de regio terugvinden. Op www.pajotzenne14-18.be worden alle activiteiten omtrent de herdenking van de Groote Oorlog gepubliceerd. En in het gedrukte regiomagazine PenZine en op www.penzine.be worden alle bovenlokale activiteiten uit de regio gepubliceerd.

Werk je nog niet met de UITdatabank? Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Surf naar www.uitdatabank.be en maak eenvoudig een account aan. Nu kan je starten! Wordt je graag wat verder op weg geholpen? Neem dan de handleiding even door.

We geven je graag nog enkele tips mee:

- Wil je dat je activiteit verschijnt in de kalender van www.erfgoedcelpz.be duid dan aan dat het om een geschiedenis of erfgoedactiviteit gaat bij 'type'.

- Wil je dat je activiteit verschijnt op www.pajotzenne14-17.be en tal van andere promotiekanalen rond WOI. Zorg er dan voor dat je ergens in je titel of beschrijving 'Groote Oorlog' vermeld.

 - Organiseer je een activiteit van bovenlokale uitstraling? Zouden mensen voor jou activiteit zich meer dan 30km vanuit een andere gemeente verplaatsen? Dan kan je de tag 'UitinMijnRegio' toevoegen aan de activiteit. Dit zorgt er voor dat de activiteit wordt opgenomen in het regiomagazine PenZine en op www.penzine.be.

Labels: communicatie

Reageer