VORMING: Lerarendag 4 oktober

Klasse, de lerarenkaart, CANON Cultuurcel en diverse partners van de lerarenkaart organiseren in oktober 37 lerarendagen in heel Vlaanderen. Op zaterdag 4 oktober is er, in samenwerking met Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, de inspirerende lerarendag Klein in de Groote Oorlog.

Op een korte busrit terug in de tijd leest Marc De Bel voor uit Ule, zijn boek over de Eerste Wereldoorlog. Neem een kijkje door een viewmaster, lees een oude krant of luister naar boeiende verhalen over het dagelijks leven in de regio in onze mobiele expo. Zo ontdek je misschien waarom er op school soep werd uitgedeeld of waarom er niet meer mocht gedanst worden. Laat je inspireren door de tips uit ‘Klein in de Groote Oorlog’, een handige gids voor in de klas, of door de interactieve website kinderen in bezet gebied.  Snuister eens in de boekentrolley en doorblader de bijbehorende lesfiches. Er zijn prijzen te winnen voor de hele klas en je krijgt een gratis inspiratiegids. Wedden dat je het meteen voelt kriebelen?

Het programma

Deze dag is bedoeld voor leerkrachten van het lager- en secundair onderwijs en hun gezin. De dag gaat door in GC Koetshuis (Strijtemplein 15, Roosdaal) vanaf 9u45. De lerarendag is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via deze link. Let op, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kan u terecht bij karen@erfgoedcelpz.be of 02 451 69 49.

Lerarenkaart brochure

In het septembernummer van Klasse vind je bovendien een extra bijlage. Deze brochure bundelt 36 inspirerende activiteiten rond WOI. Je kan de activiteiten eerst met je gezin verkennen en later met de klas. Op de website krijg je binnenkort een overzicht van de verschillende acties.  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Contact

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei
JC Het Castelhof
Molenstraat 102
1700 Dilbeek

T. 02 451 69 47