VORMING: Jouw persoonlijk erfgoed is het bewaren waard!

23.04.2015

Op zaterdag 9 mei organiseren Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum een informatiesessie over het schenken van persoonlijk erfgoed en een gratis workshop rond het thuis beter bewaren van eigen erfgoedobjecten. Particulieren, verzamelaars, erfgoedorganisaties en –verenigingen zijn welkom.

Iedereen heeft thuis wel enkele waardevolle oude objecten liggen: het archief van de vereniging waartoe je behoort, een bijzonder erfstuk dat je in handen kreeg of een unieke verzameling. Erfgoedcel PZ en FeliXart Museum bekommeren zich om het erfgoed dat zich bij mensen thuis bevindt en organiseren een boeiende informatiedag.

Waar kan je terecht als je je collectie niet meer thuis kan bewaren en deze toch niet verloren wil laten gaan? In welke instellingen zijn jouw erfgoedobjecten in zinvolle en goede handen? Wat gebeurt er met je collectie eens je die geschonken hebt? Tijdens de infosessie ‘Schenken van je erfgoed’ (voormiddag) wordt ingegaan op vragen rond schenken en bewaargeven van erfgoed. Een museum, archief en heemkundige kring delen hun ervaringen en de praktische en juridische aspecten van schenken komen aan bod.

Een museum of archief is vaak uitgerust met een professioneel depot. Maar ook met enkele eenvoudige ingrepen kan je je bijzondere objecten thuis goed bewaren. Hoe doe je dit dan best? Hoe voorkom je bijvoorbeeld schade door licht en stof? De workshop ‘Beter bewaren’ (namiddag) geeft praktische tips om je collectie goed te onderhouden en bewaren.

Praktisch:
Datum: Zaterdag 9 mei 2015
Locatie: FeliXart Museum: Drogenbos, Kuikenstraat 6
Wie? Particulieren, verzamelaars, erfgoedverenigingen.
Gratis inschrijven voor 5 mei via annelien@erfgoedcelpz.be
Meer info en programma: www.decollectioneurs.be

Labels: vorming

Reageer