VORMING: Fotograferen van religieus erfgoed

15.01.2020

In het kader van project Weg van God organiseert Erfgoedcel PZ een vorming rond objectfotografie. Het fotograferen van objecten is een belangrijke stap in het inventarisatietraject. Het lijkt misschien eenvoudig maar kwaliteitsvolle foto's nemen van objecten is niet altijd gemakkelijk. Hoe stel je de instellingen van het fototoestel in? Hoe moeten de flitslampen staan? Vanuit welke invalshoek moet je de objecten fotograferen? Hoe kan je reflectie vermijden?

Goede foto's zijn niet enkel van belang voor de inventaris van de collectie, ze kunnen ook gebruikt worden voor communicatie, in publicaties,... Charles Strijd geeft tijdens de workshop Objectfotografie op 28 maart 2020 in de Sint-Martinuskerk in Lennik een praktische inleiding in het fotograferen van erfgoedobjecten. In kleine groepjes kunnen de deelnemers zelf aan de slag met een fotoset (fototoestel, flitslampen, lichttent, enz.). Een eigen fototoestel meebrengen is dus niet nodig.

OPGELET: 

Deze cursus wordt georganiseerd voor wie objecten wil fotograferen of betrokken is bij inventarisatietrajecten. We leren dus geen artistieke foto's maken, maar foto's bedoeld voor een collectieregistratie. Bij het inschrijven vragen we dan ook om een korte motivatie te geven. De inschrijvers die in hun kerk, museum, erfgoedorganisatie,... aan de slag willen gaan, krijgen voorrang.

De vorming is gratis maar inschrijven is verplicht via benedicte@erfgoedcelpz.be.

Meer info via: benedicte@erfgoedcelpz.be.

PRAKTISCH:

28 maart 2020 van 13u tot 16u.

Sint-Martinuskerk, Dorp 1, 1750 Lennik (Sint-Martens-Lennik).

Materiaal wordt voorzien.

Labels: WegvanGod