UPDATE: Theaterproductie ‘de Ezels van Bruegel’ officieel van start!

09.03.2018

In 2019 zal het 450 jaar geleden zijn dat de schilder Pieter Bruegel overleed. Heel wat verenigingen, gemeenten en inwoners uit Pajottenland & Zennevallei slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een regionaal Bruegeljaar vol activiteiten en beleving. De theaterproductie ‘De Ezels van Bruegel’ is een productie die wordt georganiseerd door lokale vrijwilligers. Tal van acteurs, muzikanten, productie- en logistieke medewerkers  hebben zich verenigd om in september en oktober 2019 het verhaal van Pieter Bruegel in verschillende cultuurcentra in de regio te brengen.

‘Ik wil schilder worden’, zegt Pieter Bruegel als kleine jongen aan zijn moeder. Doorheen het toneelstuk volgen we de schilder die zijn weg zoekt en vindt als kunstenaar in de woelige 16e eeuw onder het Spaanse bewind. Humor, liefde en drama brengen historische feiten en lokale verhalen tot leven. Niet enkel theater, maar ook muziek en dans zorgen voor een totaalspektakel. Samen met de theaterproductie reist ook een kleine historische tentoonstelling mee naar de cultuurcentra. 

We zijn nog op zoek naar enkele figuranten en medewerkers voor de productie. Sta je graag op de planken? Of ben je liever actief achter de schermen? Kan je meebouwen aan het decor? Of ben je scenograaf? Laat het ons weten, misschien pas jij in ons team!

Contact: ezelsvanbruegel@gmail.com

Benieuwd wie er allemaal meewerkt aan de productie? En wil je op de hoogte blijven van de werking? Neem een kijkje op onze site!

Labels: Bruegel2019

Reageer