UPDATE: PenZine lente 2016

14.03.2016

Allez en route!

“Allez en route, zo riep het leven.” Zo begint het ondertussen op de radio kapot gedraaide liedje van Tourist LeMC. Een slagzin die ook voor PenZine zou kunnen gelden. In deze PenZine nodigen we onze lezers immers uit om de deur te openen en naar buiten te wandelen, te fietsen of te rijden. Blijf niet binnen maar ga in de eerste lentezon op ontdekking in eigen streek. Er is zo veel te beleven en te zien!
 
We stellen je in deze editie een uitneembare autoroute doorheen het Pajottenland voor. Je bolt langs de mooiste kastelen, kapellen en vergezichten. Onderweg stop je om de benen te strekken in één van de prachtige parkdomeinen of om op ontdekking te gaan in één van de musea. Daarnaast vind je in deze editie ook fiets-en wandelroutes en naar goede gewoonte een heleboel boeiende activiteiten en interessante locaties! Voldoende om de toerist in jezelf volop tot uiting te laten komen.
 
Voor de erfgoedliefhebbers onder ons hebben we een aantal boeiende artikels in petto. Lees alles over de Sint-Wivinaprocessie in Dilbeek. Ontdek drie molens en hun uitzonderlijke verhaal in de gemeenten Herne, Galmaarden en Bever. Uiteraard vind je in deze PenZine ook het programma van de Erfgoeddag die op zondag 24 april doorgaat. 'Rituelen en volkse spelen' is het thema, in PenZine worden je alvast enkele unieke erfgoedstukken voorgesteld met de daarbijhorende anekdote.
 
Nog meer tips nodig? Neem er dan zeker ook de mobiele website ontdek.penzine.be bij. Op deze website ontdek je tal van boeiende plekjes in onze regio. Grijp gerust ook de kans om jouw favoriete regioplekjes toe te voegen!
Labels: PenZine

Reageer