UPDATE: Erfgoedcollecties in kaart: een 10 voor onze vrijwilligers!

24.10.2012

Gewapend met een vragenlijst en een rolmeter bezoeken ze de meest uiteenlopende erfgoedbewaarders. Momenteel ligt de focus vooral op heemkringen, musea, stads-, gemeente- en ocmw-archieven. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers verfijnen we het beeld van onze erfgoedcollecties -en archieven. Wat hebben we allemaal samen? Waar zijn we goed in? En waar moeten we nog aan werken? Langzaamaan krijgen we daar een beter zicht op.

De vrijwilligers bezochten al een 15-tal collecties en archieven. Sommige organisaties gingen ook zelf met onze vragenlijst aan de slag. Zo gaat het echt vooruit. Met deze oefening willen we ook de collectiebewaarders zelf helpen. Als de taak afgerond is, krijgt elke organisatie immers haar eigen databank met de gegevens die we voor haar registreerden.

Ben je zelf misschien op zoek naar vrijwilligerswerk en lijkt dit collectieonderzoek je wel wat? Of heeft jouw vereniging een erfgoedcollectie en ben je benieuwd wat de erfgoedcel voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Koen.

Reageer