Ternat

Ontdek de mooiste plekjes van Ternat

Workshop: Ternat kiest! Maak je eigen affiche 

Gemeente Ternat

Kom samen met een professionele fotograaf jouw verkiezingsaffiche maken al dan niet in een historische stijl. We voorzien historische attributen en een professionele set waarna je jouw affiche mee kan nemen naar huis. Inspiratie nodig? Neem dan een kijkje naar de vele lokale voorbeelden: foto's van voormalige burgemeesters, oude affiches, ...

 • 11u tot 14u
 • Bibliotheek Ternat, Gemeentehuisstraat 21, Ternat
 

Wandeling: Ternat kiest!

Gemeente Ternat ism Gezinsbond Ternat-Wambeek-Lombeek en Wandelclub Kruikenburg

Tijdens Erfgoeddag kan je op wandeltocht langs diverse locaties in de gemeente die door de inwoners werden verkozen als favoriete plekje. Iedere locatie is bovendien voorzien van een digitaal luik via QR-code, waarmee je onder andere filmpjes met historische verhalen over de site, landschap, gebouw of immaterieel erfgoed (geuze!) kan ontdekken. Nadien kunnen de deelnemers stemmen voor hun nummer 1. Om 15u sluit het stemlokaal en worden de stemmen geteld. Bij een drankje en een hapje maken we de winnende locatie bekend en overhandigen we vijf prijzenpakketten aan de winnaars van de stemming. (foto: Olivia De Vos)

 • wandelen: 11u tot 14u, prijsuitreiking: 15u
 • ’t Plein, Gemeentehuisstraat 21, Ternat

Debat: Ternat kiest! Pecha Kucha toernooi - Verkiezing van Ternat’s nummer 1

Gemeente Ternat

Tijdens een verkiezingsdebat wordt de shortlist van de negen favoriete plekjes van de Ternattenaar in ware Pecha Kucha stijl voorgesteld. Ieder plekje beschikt over een jongeren- en volwassenenambassadeur en samen vertellen ze aan de hand van verhalen en oud fotomateriaal in 6.40 min waarom deze erfgoedsite, landschap of bourgondische aanrader uit Ternat de absolute nummer 1 van de gemeente is.

 • 14u tot 16u
 • ’t Plein, Gemeentehuisstraat 21, Ternat

Workshop: Ternat kiest! Edit-a-thon

Bibliotheek Ternat ism Wikimedia België en met de steun van Provincie Vlaams-Brabant

Samen met de experten van Wikimedia België kan je deelnemen aan de eerste edit-a-thon over Ternat. Tijdens deze schrijfsessie en masse kan je jouw kennis over de gemeente delen via Wikipedia: we passen samen de pagina’s met info over de gemeente aan, duiken de boeken van de bibliotheek in op zoek naar de juiste bronnen en zorgen er samen voor dat de geschiedenis van Ternat bewaard wordt.

 • 11u30 tot 13u
 • Bibliotheek Ternat, Gemeentehuisstraat 21, Ternat
 • Reserveren: 02 451 45 90, bibliotheek@ternat.be, voor 20/4 (10 plaatsen)

Lezing: Ternat kiest! Verhalen over vroeger

Gemeente Ternat

Tijdens Erfgoeddag kan je ook komen luisteren naar Frans Du Mong, die tijdens zijn leven in de gemeente Ternat tal van “waarachtige” verhalen verzamelde. Ontdek zelf waar de fijne lijn tussen fictie en realiteit ligt en verwonder je over de rijke Ternatse geschiedenis.

 • Voorleesuurtje: 11u30, 12u30 en 13u30
 • Bibliotheek Ternat, Gemeentehuisstraat 21, Ternat