PUBLICATIE: De Pajotse molenvloek

10.09.2018

De Pajotse molenvloek

Door de vloek van de Duivel verdwijnen de molens één voor één in het Pajottenland. Lukt het Jules, Anna en Jef om deze vloek te doorbreken? Samen met Bompa Bever gaan ze op pad in de regio om de laatste molens te redden. Tijdens hun avonturen tonen ze jou de weg van graan tot brood. Ze laten je kennismaken met lokale weetjes, nemen je mee naar de mooiste plekjes in het Pajottenland en wakkeren het molenvuur in je aan!

In het kader van het Leaderproject 'Water en Wind' werd het jeugdboek 'De Pajotse molenvloek' geschreven. In deze publicatie maken kinderen kennis met de molens uit de streek en maken we ze warm om zelf hun brood te bakken.

Op zondag 9 september 2018 werd dit boek officieel voorgesteld in de bibliotheek van Pepingen met een voorleesmoment. Aansluitend was er ook een gezinswandeling voorzien langs de verdwenen molens van Pepingen.

TE KOOP

De Pajotse molenvloek - 5 euro

Je kan bestellen via info@erfgoedcelpz.be met vermelding van naam en adres. De publicaties worden opgestuurd met de post, er worden geen transportkosten aangerekend.

Het boek is ook te koop in de Heetveldemolen in Galmaarden.

Dit project kwam tot stand met de steun van volgende partners:

Labels: Water en wind

Reageer