Oproep: win twee werkkrachten voor een erfgoedjob

29.06.2017

Op 19 oktober 2017 is het Zuiddag. Onder de slogan Work for Change gaan Vlaamse en Brusselse scholieren van het vierde tot zesde jaar middelbaar onderwijs tijdens de schooluren één dag werken. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei werft op 19 oktober twee leerlingen aan. Niet om werk voor de erfgoedcel te verzetten, wel om voor jouw organisatie te komen werken! Doe ons een voorstel. Voor welke erfgoedklus wil jij de twee scholieren aanwerven? Het leukste, boeiendste of origineelste voorstel mag de twee werkkrachten verwelkomen. Erfgoedcel PZ betaalt het loon uit.

Schakel de twee leerlingen in om jouw erfgoedcollectie in te geven op erfgoedplus.be, laat hen een rondleiding voor scholen uittesten en verbeteren of zet het jong geweld in om een promofilmpje te maken voor jouw komende erfgoedactiviteit. Alles kan, zolang het met lokaal culturele erfgoed te maken heeft!

Elke vereniging, instelling, organisatie of gemeente uit de regio P&Z kan een voorstel indienen. Doe ons een leuk voorstel voor 1 september 2017 via karen@erfgoedcelpz.be. Bezorg ons de volgende informatie: een taakomschrijving – locatie werkplek – hoe ga je de leerlingen in je organisatie ontvangen. Het meest zinvolle, het leukste of het origineelste voorstel mag de twee leerlingen ontvangen.

Vorig jaar namen we volgens het zelfde concept deel aan Zuiddag. Heemkring Gooik, vzw HERinNEring en De Koninklijke Geschied- & Oudheidkundige Kring Halle kregen elk twee ijverige leerlingen over de vloer: https://erfgoedcelpz.be/terugblik-zes-leerlingen-worden-voor-%C3%A9%C3%A9n-dag-lokale-erfgoedwerker

Labels: zuiddag

Reageer