OPROEP: Den Ast zoekt twee vrijwilligers voor het onthaal

24.08.2016

den AST zoekt 2 vrijwilligers om het vast onthaalteam te versterken

Streekmuseum den AST is gevestigd in de oude mouterij van Roye en vierde in maart zijn eerste verjaardag. den AST heeft als doel de geschiedenis van Halle in de omgeving te bewaren en te verbeelden voor inwoners. Momenteel loopt er een expo over de Halse feesten en tradities. Je kan er ook de geschiedenis van de mouterij ontdekken via een belevenisparcours.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de werking van den AST.  Op zondagnamiddagen en op feestdagen in de periode april – september staan zij tussen 14u en 17u paraat  om bezoekers in den AST gastvrij te ontvangen en te informeren en een museumbezoek vlot te laten verlopen. Hiervoor werken ze met een beurtrol.

Om het team te versterken zijn ze op zoek naar extra vrijwilligers.

Taakomschrijving:

- Je ontvangt de bezoekers, registreert hen, ontvangt inkomgelden. Je staat ook in voor de verkoop van publicaties die verkocht worden in onze museumshop

- Je geeft graag uitleg aan de bezoekers over de vaste collectie. Je houdt ervan om de bezoeker in het museum aan te spreken en te begeleiden.

- Je vormt het eerste aanspreekpunt voor bezoekers voor praktische vragen, bijvoorbeeld over het gebouw, de tentoonstellingen of activiteiten binnen het museum.

- Je geeft ons feedback over de ervaringen van de bezoekers

- Op rustige momenten voer je kleine taakjes uit: bijvoorbeeld nakijken van de Gazet van Halle op volledigheid, het plooien van folders etc.

Jouw profiel:

- Je bent vlot in de omgang en sociaal.

- Je voert ondersteunend administratief werk nauwgezet uit.

- Meertaligheid en kennis over Halle is een pluspunt, maar geen vereiste

-  Je kan je minstens 1 keer per maand vrijmaken om bezoekers te onthalen op zondagnamiddag/ feestdagen (april- september)

Aanbod:

- een vrijwilligersverzekering

- een forfaitaire vrijwilligersvergoeding per gewerkte dag

- gratis toegang tot het museum

- voldoende ondersteuning

-  je maakt deel uit van een onthaalteam en leert verschillende nieuwe mensen kennen

-  vrijwilligersbijeenkomsten

Voel je het kriebelen? Stuur een mailtje met als onderwerp ‘vrijwilliger onthaal’ met jouw motivatie naar denast@halle.be. Je kan hen ook bereiken via 02/365.97.70

Labels: vrijwilliger

Reageer