ONDERSTEUNING: Begeleiding van kerkfabrieken en parochies bij archiefzorg

17.05.2016

Vorig jaar organiseerden we samen met KADOC-KU Leuven in de regio Pajottenland-Zennevallei twee workshops ‘Aan de slag met uw parochiearchief!’ Archiefzorg voor kerkfabrieken en parochies. In deze sessies kregen de deelnemers informatie over uiteenlopende aspecten van archiefbeheer:

Wat zit er in het archief van een parochie of kerkfabriek? Hoe waardevol zijn deze documenten? Moeten we een onderscheid maken tussen het archief van de kerkfabriek en dat van de parochie? Wat moeten we bewaren en hoe doen we dat dan? Hoe maken we een inventaris?Wat als iemand ons archief wil raadplegen?

Het verslag en de documentatie van deze workshops kan je hier vinden. 

In navolging van deze workshops komt Joris Colla, consulent parochiearchieven bij KADOC, op dinsdag 21 juni 2016 langs in de regio om kerkfabrieken en parochies te begeleiden bij hun archiefzorg. Heeft u vragen over het archief en wilt u hier graag begeleiding rondContacteer ons en de consulent komt die dag bij u langs.  Ook als u niet aanwezig was op de workshops kan u hier uiteraard beroep op doen.

Heeft u interesse in deze begeleiding, heeft u een concrete vraag of wilt u meer informatie? Mail naar annelien@erfgoedcelpz.be of bel op 0497 52 47 03  en maak een afspraak zodat de consulent bij u kan langskomen, deze dienst is gratis.

 

Reageer