Expo

Er zijn twee expo's die je kan ontlenen: de interactieve mobiele expo 'Pajottenland Zennevallei 14-18' die je meeneemt naar de Groote Oorlog in onze gemeenten of de basistentoonstelling WOI, bestaande uit enkele banners, die het algemene verhaal van de oorlog vertelt.

Mobiele expo 'Pajottenland Zennevallei 14-18'

De erfgoedcel ontwikkelde in samenwerking met een ontwerpbureau een interactieve en mobiele expo rond de Eerste Wereldoorlog, waarbij de focus ligt op lokale verhalen en het dagelijks leven tijdens die periode in de 16 gemeenten van de regio Pajottenland en Zennevallei. De inhoud werd enerzijds aangeleverd door materiaal van lokale verenigingen, archieven en musea, aangevuld met hetgeen werd verzameld in het kader van het project.

Praktisch en reserveren

  • eenvoudig te transporterenin een bestelwagen
  • flexibel op te stellen -bijvoorbeeld in het cultureel centrum, het gemeentehuis, de bibliotheek
  • een interactieve opstelling, waar zowel beeld, als woord en klank worden gecombineerd en waar bezoekers kunnen luisteren, voelen en snuisteren.
  • Op te halen in Dilbeek (JC Castelhof, Molenstraat 102, Dilbeek)
  • gratis

Je kan de mobiele expo nu reserveren via de bruikleenovereenkomst hier rechts. Je kan de opstelling reserveren voor maximum één maand. Er wordt een 'eerst ingediend-eerst gereserveerd' principe gehanteerd. Contacteer de erfgoedcel (info@erfgoedcelpz.be) voor informatie over de vrije en bezette periodes. Het vervoer van de expo is jouw verantwoordelijkheid.

Bezorg het formulier via post of mail aan de erfgoedcel, op volgend adres (Molenstraat 102, 1700 Dilbeek) of via info@erfgoedcelpz.be. De reservatie wordt vervolgens via mail of telefoon bevestigd.

 

Basistentoonstelling WOI

De erfgoedcel ontwikkelde een basisopstelling waarin de belangrijkste data en gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog worden verteld. Je leert het antwoord op een aantal vragen. Kwam dit conflict zomaar uit de lucht gevallen? Wanneer bereikte de oorlog België? Op welke manier verdween Rusland uit de gevechten? Op welk moment werd gas voor de eerste keer als wapen gebruikt? Hoe liep de strijd uiteindelijk ten einde?

Praktisch en reserveren

  • De expo bestaat uit een aantal banners
  • Eenvoudig transporteerbaar (in elk wagentype)
  • Je kan de opstelling als aanvulling op een eigen expo gebruiken of gewoon als beknopte inleiding op de Groote Oorlog.

De expo kan gratis ontleend worden. Reserveren? Vul de bruikleenovereenkomst in (te vinden rechts onder downloads). Bezorg het formulier via post of mail aan de erfgoedcel, op volgend adres (Molenstraat 102, 1700 Dilbeek) of via info@erfgoedcelpz.be. De reservatie wordt vervolgens via mail of telefoon bevestigd.

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei
JC Het Castelhof
Molenstraat 102
1700 Dilbeek

T. 02 451 69 47