Nieuws

12.06.2018

Vandaag is herder Hugo aan het werk in de regio Pajottenland Zennevallei. Maar hoe zat dat vroeger? Hoeveel herders waren er actief in de regio? Welke verhalen kennen we hier nog over? Het Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei zoekt informatie over het herdersverleden van de regio.

Labels: immaterieel erfgoed
08.05.2018

De gemeente Affligem startte een traject om de traditie van de zandstrooikunst uit Hekelgem te ondersteunen en extra in de kijker te zetten.

Labels: immaterieel erfgoed, zandtapijt
30.10.2017

Dit jaar reizen de vrijwilligers van de Erfgoedcel de regio rond op zoek naar de tradities die hier leven. Heel wat mensen zetten zich met hart en ziel in zodat hun traditie kan blijven bestaan. Monique ging spreken met Jan De Boitselier, een duizendpoot binnen de verenigingen van het Belgisch trekpaard.

Labels: immaterieel erfgoed
03.08.2017

Dit jaar reizen de vrijwilligers van de Erfgoedcel de regio rond op zoek naar de tradities die hier leven. Heel wat mensen zetten zich met hart en ziel in zodat hun traditie kan blijven bestaan. Annita ging praten met Walter Evenepoel, medeoprichter van de folkgroep Arjaun.

Labels: immaterieel erfgoed, vrijwilligerspz

Pagina's