Nieuws

09.05.2017

Deze publicatie geeft de ervaringen van die trekkers weer; en giet deze in de vorm van een draaiboek. Zo kan wie lokaal eveneens een gelijkaardig traject met scholen en erfgoedpartners wil opzetten, dit stappenplan meteen als leidraad nemen.

Labels: Buurtenmeterfgoed
04.04.2017

Op vrijdag 24 maart kwamen de leerkrachten van de Dilbeekse lagere scholen voor de derde keer samen in het kader van het project Buurten met Erfgoed. Ook deze keer werd er gekozen voor een bijzondere Dilbeekse erfgoedlocatie. De Pedemolen is een unieke site met een nog maalvaardige watermolen.

Labels: Buurtenmeterfgoed
31.01.2017

Op vrijdag 20 januari was het voor de tweede keer verzamelen geblazen voor de leerkrachten van de tweede graad lager onderwijs en de erfgoedwerkers uit Dilbeek voor het traject Buurten met Erfgoed. De ideeën die de leerkrachten voorstelden klonken alvast erg leuk en veelbelovend!

Labels: Buurtenmeterfgoed
14.10.2016

Op vrijdag 7 oktober was het zo ver. Het traject Buurten met Erfgoed ging van start in Dilbeek! De ingrediënten voor deze startdag? 15 leerkrachten uit 6 verschillende Dilbeekse basisscholen, een tiental lokale erfgoed- en cultuurwerkers en een heleboel leuke methodieken rond erfgoed.

Labels: Buurtenmeterfgoed