Liedekerke

Het Likertse dialect in de kijker

Presentatie: Oe zegdet in Likerk en Likert?

Gemeentebestuur Liedekerke en het Liedekerks Heemkundig Genootschap

40 jaar lang heeft John Asselman Likertse woorden en gezegden verzameld, waarmee je kennismaakt tijdens de boekvoorstelling en ludieke lezing ‘40 jaur werk ooët liefde ve men derp’. Het Likerts is vast en zeker het meest sappige taaltje van het Pajottenland.

Theatervoorstelling: Kinjerspektaukel 

Gemeentebestuur Liedekerke ism Vakantiekampen Liedekerke

Kinderen ontdekken de meest bizarre woorden en gezegden tijdens een interactief 'Kinjerspektaukel', ze kiezen het sappigste Likertse dialectwoord en luisteren naar Likerste voorleesverhalen. Om 15u00 neemt Mevrouw de Poes peuters en kleuters mee aan land. Ze stelt jullie al zingend en vertellend voor aan al haar dierenvriendjes. Kom je mee luisteren naar haar beestige verhalen?

  • 10u30 tot 15u, familievoorstelling: 15u
  • GC Warande, Opperstraat 31, Liedekerke
  • Reserveren: 053 64 55 82, uit@liedekerke.be, voor 21/4

Wandeling: Vitrineklap

Gemeentebestuur Liedekerke ism handelscomité CoMiSta

Ontdek de meeste sappige Likertse spreekwoorden in de vitrines en etalages van de Liedekerkse handelaars. Je zal misschien twee keer moeten lezen maar des te hartelijker peinzen over een lokale knipoog of vergeten traditie. Dat wordt hartelijk, literair en nostalgisch shoppen tijdens Erfgoeddag, de opendeurweek en het opendeurweekend van handelscomité CoMiSta.

  • 9u tot 17u
  • Handelaars centrum Liedekerke (Stationsstraat, Opperstraat, Gemeenteplein, Warandestraat) 

Expo: De boeëmen klappen

Gemeentebestuur Liedekerke ism GABK

In het Pastoriepark reizen er mega-letters en levensgrote wijsheden. De jeugdige kunstenaars van de middelbare graad van de Liedekerkse academie vertalen Liedekerkse leuzen naar creatieve houten constructies. Het Likerts in beeld én tussen de "boeëmen"!

  • Doorlopend
  • Pastoriepark, Steinfurtdreef z/n, Liedekerke