Lennik (Kasteel van Gaasbeek)

Tentoonstelling: Kairos Castle

‘Kairos Castle’ is een pleidooi voor een langzame toekomst. In deze hedendaagse kunsttentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’ speurt de Nederlandse filosofe Joke Hermsen met woord en beeld, klank en kleur naar de verstilde tijd. Als tegengif voor tijdgebrek en -nood biedt ze vertraging en bezinning. Met werk van David Claerbout, Alexandra Cool, Antony Gormley, Hans Op de Beeck, Pipilotti Rist en vele anderen.

 

Kairos Castle voor blinden en slechtzienden

Op Erfgoeddag lanceren we onze unieke TwinVision-kaarten. Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen blinde en slechtziende bezoekers zich in het kasteel, binnentuin en park te oriënteren. Een audiotour begeleidt het bezoek aan de expo ‘Kairos Castle’.  Met dank aan Lions Kasteel van Gaasbeek, VeBeS (Vereniging voor Blinden en Slechtzienden) en Luisterpunt

 

Kairos Castle voor anderstaligen

Leer je Nederlands en hou je van erfgoed en kunst? Het Kasteel van Gaasbeek nodigt NT2-cursisten uit voor een groepsbezoek op maat. Maak kennis met het kasteel, zijn collectie en geschiedenis en beleef tijd op een onvergetelijke manier in de expo ‘Kairos Castle’. Oefen daarbij je taalvaardigheid en ontdek nieuwe woordenschat op deze unieke plek. Rondleiding om 11u. Reserveren verplicht via T: 02 531 01 30. Geschikt voor: Leerlingen NT2, niveau 2 en hoger – min. 2 taaliconen.

 

 

PRAKTISCH

Openingsuren: Doorlopend open van 10:00 tot 18:00

Locatie:  Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek

Organisatie van: Kasteel van Gaasbeek