LANCERING: Jeugdboek 'De Pajotse molenvloek' + gezinswandeling

30.08.2018

 

'De Pajotse molenvloek'

Door de vloek van de Duivel verdwijnen de molens één voor één in het Pajottenland. Lukt het Jules, Anna en Jef om deze vloek te doorbreken? Samen met Bompa Bever gaan ze op pad in de regio om de laatste molens te redden. Tijdens hun avonturen tonen ze jou de weg van graan tot brood. Ze laten je kennismaken met lokale weetjes, nemen je mee naar de mooiste plekjes in het Pajottenland en wakkeren het molenvuur in je aan!

In het kader van het Leaderproject 'Water en Wind' werd het jeugdboek 'De Pajotse molenvloek' geschreven. In deze publicatie maken kinderen kennis met de molens uit de streek en maken we ze warm om zelf hun brood te bakken.

Op zondag 9 september 2018 wordt dit boek officieel voorgesteld in de bibliotheek van Pepingen. Aansluitend is er ook een gezinswandeling voorzien langs de verdwenen molens van Pepingen.

Programma

10u: persvoorstelling 'De Pajotse molenvloek'

10u30: voorleesmoment 'De Pajotse molenvloek' 

11u: start gegidste gezinswandeling van 'graan tot brood'

Praktische info en inschrijven

Inschrijven voor het voorleesmoment en de wandeling kan tot vrijdag 6 september via annelien@erfgoedcelpz.be of 0497 52 47 03

Bij inschrijving voor het voorleesmoment of de wandeling krijg je een gratis exemplaar van het boek. Vanaf 9 september is de publicatie te koop via info@erfgoedcelpz.be

Bibliotheek Pepingen

Trapstraat 4, 1674 Pepingen

 

 

 

Labels: Water en wind

Reageer