Groetjes uit het Pajottenland en de Zennevallei: het Pajottenland en de Zennevallei in beeld

01.12.2012 - 10.12.2012

Het glooiende landschap bepaalt vandaag de identiteit en eigenheid van het Pajottenland en de Zennevallei. Maar hoe zag het er vroeger uit? Door oude beelden in kaart te brengen, reconstrueren we het verleden van onze streek. Al meer dan 250 beelden zijn te bekijken op de erfgoedbank Het Virtuele Land en de beeldbank Erfgoedplus.be.

Dit project werd verdergezet in de rondreizende tentoonstelling Zap door het landschap.

 

Mijn gemeente

Vlaanderen kent een grote diversiteit aan landschappen. Doorheen de tijd hebben zij een hele evolutie ondergaan. De mens neemt steeds meer ruimte in en modelleert de ruimte rondom naar zijn behoeften. Zo reflecteert het landschap de identiteit van een streek en haar bewoners.

Het waardevolle Pajotse landschap wordt NU in de kijker gezet. Door het verzamelen en inventariseren van oud beeldmateriaal (tot 1980) gaan we terug in de tijd en dromen we weg bij het landschap van toen.

In de filmpjes hieronder kan je zien dat al heel wat oude foto’s en prentkaarten, maar ook dia’s, tekeningen en schilderijen digitaal zijn vastgelegd.

 

Partners

Het leader-project ‘Groetjes uit het Pajottenland’ is een samenwerking van Centrum Agrarische Geschiedenis en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Dit project is tot stand gekomen dankzij de steun van de Europese Gemeenschap en de Vlaamse Overheid via Pajottenland+ en de Provincie Vlaams-Brabant.