Gluren achter de fabrieksmuren: getuigen, objecten en vrijwilligers gezocht

02.06.2016

In 2017 laten we het verhaal van de industrie in de Zennevallei zien. In Beersel, Drogenbos, Halle en Sint-Pieters-Leeuw gaan we op zoek naar getuigen en objecten die ons meer vertellen over de oude fabriekssites langs het kanaal. Heb jij nog verhalen, foto's of voorwerpen die ons helpen om een blik achter de fabrieksmuren te werpen? Of wil je misschien mee op zoek naar documenten of helpen om getuigen te interviewen? Laat het ons dan zeker weten. Meer info vind je op www.industriezenne.be

Reageer

werknemer Catala van 1974 tot 2009 waarvan 30 jaar vakbondsafgevaardigde en zodanig op de hoogte van redelijk wat zaken over deze periode. Ook in het bezit van foto's Manchestersite enkele dagen voor de definitieve stopzetting.

Ik heb een paar foto's verkregen van de personeelsdienst, heb er zelf gewerkt van 1969 tot de verkoop en/of afbraak van het hoofdgebouw. De motoren afdeling werd eerst Acec Motors maar stelselmatig weggewerkt door de firma Leroy Somer Mechelen. De laatste werknemers van deze firma werken nu ergens in een reparatie atelier in de buurt van de Macro.