GEZOCHT: vrijwilligers voor inventarisatieproject

21.03.2013

In 2012 ging de erfgoedcel met 9 vrijwilligers van start. Na bijna een jaar hard werk, werden al heel wat collecties bezocht en beschreven. Omdat onze streek erg rijk is aan collecties (religieuze collecties, collecties van vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen, muziekverenigingen, etc.), is er nog voldoende werk en kunnen we nog extra hulp gebruiken. Ben je geïnteresseerd om mee in deze vrijwilligersploeg te stappen? Lees dan de vacature in bijlage of neem vrijblijvend contact op met Koen.

Archiefbank Vlaanderen maakt een gelijkaardige oefening. In Archiefbank worden gegevens genoteerd over documenten en beeldmateriaal van personen en verenigingen  om dit erfgoed te vrijwaren van vernietiging. Archiefbank wil in de regio een beter zicht krijgen op de verschillende sportcollecties en -archieven. Archiefbank wil ook dit samen met vrijwilligers doen. Heb je interesse? Kijk dan op de vacature in bijlage en neem contact op met Michel Vermote

Voor deze projecten werken de erfgoedcel en Archiefbank intens samen en stemmen de begeleiding van vrijwilligers en de invoer in de databank goed op elkaar af. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de erfgoedcel.


 

 

 

Reageer