GEZOCHT: jobstudent educatieve website rond WOI

16.05.2017

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei zet in op een regionale erfgoedwerking voor 15 gemeenten uit de regio Pajottenland & Zennevallei (Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal,  Sint-Pieters-Leeuw & Ternat).

Behoud, beheer, inventarisatie van ons erfgoed en ondersteuning van erfgoedorganisaties behoort tot ons takenpakket. Verder willen we via publieksactiviteiten ons immaterieel en roerend erfgoed in de schijnwerpers plaatsen. Dit proberen we te doen ism erfgoedverenigingen, culturele organisaties, musea en archieven. (zie www.erfgoedcelpz.be).

We zijn op zoek naar een jobstudent die in juni en/of juli 2017 ongeveer 23 dagen meewerkt aan het updaten van de educatieve website Kinderen in bezet gebied.

www.kindereninbezetgebied.be is een interactief lespakket dat de leerlingen vandaag dichterbij de leefwereld van kinderen in 1914-1918 brengt. Deze website toont hoe het was om honderd jaar geleden in de eigen gemeente te leven. Het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt geïllustreerd aan de hand van origineel beeldmateriaal en pakkende getuigenissen.

 

Functieomschrijving:

Erfgoedcel PZ is op zoek naar een enthousiaste student met interesse voor erfgoed en kennis van educatie die in juni en/of juli 2017 meewerkt aan de website Kinderen in bezet gebied.

Takenpakket:

-      Aanpassen van enkele bestaande lesbrieven rond WOI naar de context van de regio Pajottenland & Zennevallei

-      Uitschrijven van lesbrieven rond WOI voor elk van de 15 gemeenten uit de regio Pajottenland & Zennevallei op basis van de informatie op de website.

-      Verder aanvullen en aanpassen van de bestaande website met getuigenissen, beeldmateriaal en verhalen aangeleverd door erfgoedorganisaties uit de regio.

 

Profiel:

We zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende student die ervaring wil opdoen in de erfgoedsector. We zoeken iemand die voeling heeft met erfgoed en geschiedenis en communicatief is aangelegd.

Je volgt bij voorkeur een pedagogische opleiding of hebt reeds een pedagogisch diploma (vb. leerkracht lager onderwijs) of je hebt ervaring in het opstellen van lesvoorbereidingen.

Je bent goed in het schrijven van teksten, vooral op het niveau van kinderen. Je kan vlot omgaan met een computer en je weet je het werken met een invoermodule snel eigen te maken. Een historische studie (of sterke interesse voor de Eerste Wereldoorlog), pedagogische of communicatieve link is een pluspunt. Je bent flexibel en weet om te gaan met deadlines en kan zelfstandig werken.

Je werkt op het bureau van de erfgoedcel in Dilbeek. Je wordt begeleid door een medewerker van de erfgoedcel.

Voorwaarden:

-      Minstens 18 jaar zijn

-      Goede kennis Nederlands

-      Timing: 23 werkdagen - voornamelijk in juni en/of juli 2017 – eventueel nog enkele werkdagen in augustus of september. Flexibele invulling van de werkdagen in onderling overleg.

 

Wat bieden wij jou?

-      Een afwisselende ervaring in de erfgoedsector

-      Begeleiding

-      Bezoldiging volgens weddenschaal E1

-      Vergoeding van onkosten en vervoer

 

Waar?

Castelhof, Molenstraat 102, 1700 Sint-Martens-Bodegem (naast het station)

Vergoeding? De student wordt bezoldigd volgens weddenschaal E1.

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar karen@erfgoedcelpz.be. En dit voor vrijdag 2 juni 2017.  

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij karen Van Buggenhout – karen@erfgoedcelpz.be- T: 02 451 69 49

 

Reageer