Erfgoedwinkel

In de erfgoedwinkel vind je alle producten die de erfgoedcel (mee) ontwikkelde.

Stuur een mailtje naar info@erfgoedcelpz.be om een product te bestellen. Vermeld welk product je wil bestellen, hoeveel exemplaren en het adres waarop het product bezorgd mag worden. We sturen je het bestelde op na betaling op rekeningnummer BE 96 0910 1866 0405. Transportkosten rekenen we niet aan.

 

Levenswandeling

Prijs : 15 euro

Speel mee met Levenswandeling!

Tijdens dit kaartspel leer je aan de hand van 6 categorieën je gesprekspartner op een andere manier kennen. Haal herinneringen op aan je dorp of stad, schooltijd, feesten … Het ideale geschenk!

Levenswandeling is ook uitermate geschikt voor mantelzorgers, reminiscentieoefeningen en het oefenen van het Nederlands. 

Inhoud van de doos:

  • Handleiding
  • 1 dobbelsteen
  • 90 kwaliteitsvolle speelkaarten van 120 x 80 mm

 

Bruegel Vertekend

Prijs: 10 euro

Voor het project 'Bruegel Vertekend. De kunstenaar vs illustratoren' trokken vijf topillustratoren langs allerlei Bruegelactiviteiten die in het jaar 2019 in de regio werden georganiseerd. Daar lieten ze zich op de tekenstoel zakken om net al Bruegel mens, landschap en omgeving te observeren en te interpreteren. Hun indrukken tekenden ze rechtstreeks op reproducties van de oude meester. In het boekje 'Bruegel Vertkend' vol nieuwe Bruegels, een creatieve denkoefening in 'Wat zou Bruegel schilderen als hij vandaag nog steeds in het Pajottenland zou rondlopen?' Tekst en beeld nemen je mee op een treffende, hilarische maar ook confronterende ontdekkingstocht. 

 

Terug naar toen we begonnen

Prijs: 10 euro

Bruegel is een bakermat. Zijn werk van ruim vier eeuwen geleden is als een krachtige levensboom blijven doorgroeien tot vandaag. Met de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude voor ogen verzamelde Ivo van Strijtem veertig eigentijdse Nederlandstalige gedichten die niet louter terugblikken, maar vooral een kritisch beeld van de moderne mens schetsen. 'Terug naar toen we begonnen' weerspiegelt Bruegel op een unieke, poëtische manier.

 

Wandel- en fietskaarten: De Pajotse molenbox

 

Prijs: 2 euro

Wist je dat er in het Pajottenland vroeger minstens 92 actieve molens waren? En dat dit er vandaag nog slechts drie zijn?. Bijna elk dorp heeft een Molenstraat of een Molendreef en als je goed kijkt zie je nog restanten van ons molenverleden in het landschap. Trek je stapschoenen aan of haal je fiets van stal en ga op ontdekking! In de Pajotse molenbox zitten 8 wandel- en fietskaarten met routes langs de (verdwenen) molens in de streek. 

Je kan de molenbox ook aankopen in één van de verdeelpunten in de regio.

  

Publicatie: 'De Pajotse molenvloek'

Prijs: 5 euro

Door de vloek van de Duivel verdwijnen de molens één voor één in het Pajottenland. Lukt het Jules, Anna en Jef om deze vloek te doorbreken? Samen met Bompa Bever gaan ze op pad in de regio om de laatste molens te redden. Tijdens hun avonturen tonen ze jou de weg van graan tot brood. In dit jeugdboek laten ze je kennismaken met lokale weetjes, nemen je mee naar de mooiste plekjes in het Pajottenland en wakkeren het molenvuur in je aan!

 Publicatie: 'Fabrieksburen. Industrie in de Zennevallei'

Prijs: 10 euro

Benieuwd naar het industriële verleden in de Zennevallei? Deze publicatie handelt over het project 'Fabrieksburen. Industrie in de Zennevallei' dat de beoeiende geschiedenis van de industrialisatie rond de Zenne in beeld brengt. Publicatie van 80 pagina's. 

 

 

 

 

 Publicatie: 'Erfgoed en Zonen'

  Prijs: 7,99 euro

 

 

 

Hoe worden tradities als de Sint-Veroonmars en de pensenkermis in leven gehouden en doorgegeven aan de volgende generaties? Dit boek verzamelt foto's van topfotograaf Jimmy Kets die onze regio rondreisde om onze tradities op de gevoelige plaat vast te leggen. Publicatie van 95 pagina's. Meer info.

 

Publicatie: 'Bewogen tijd. Eeuwen onderweg in Pajottenland & Zennevallei'

Prijs: 14,95 euro

 

 

Snuisterboek rond de geschiedenis van mobiliteit in de regio Pajottenland en Zennevallei. Weetjes, foto's, tekeningen, getuigenissen, legendes en een cd met luisterfragmenten. Boek van 112 pagina's met cd. Meer info.


Boekje ‘Reuzen in Pajottenland & Zennevallei’

Prijs: 3 euro

 

 

 

In dit boekje ontdek je alles over de 23 nog levende reuzen in onze regio en de tradities die er aan verbonden zijn. Het boekje op A6-formaat telt 67 pagina’s. Meer info.

 

Publicatie: In Brussel ge(s)maakt? Een wisselwerking met Vlaams-Brabant.

Prijs: 17,95 euro

 

 

Onderzoek naar zes producten die als typisch Brussels beschouwd worden. Maar is dit wel zo? Of moeten we hun oorsprong eerder zoeken in het omliggende Brabantse platteland? Publicatie van 157 pagina's. Meer informatie.

 

Brochure 'Met oldtimers terug in de MobiliTIJD'

Prijs: gratis

 

 

 

In deze brochure, gemaakt naar aanleiding van erfgoeddag 2013, kom je meer te weten over het houden van oude auto's, oldtimerclubs, het charter van Turijn en het opzetten van mobiliteitsprojecten. De digitale versie vind je bij 'links'.

  

Handleiding: Digitaliseren en ontsluiten van prenten- en fotocollecties

Prijs: gratis - enkel nog digitaal beschikbaar

 

 

Praktische handleiding voor het digitaliseren en ontsluiten van prenten- en fotocollecties. De brochure is ook in pdf beschikbaar op de pagina rond roerende erfgoedzorg. De brochure op A4 formaat telt 42 pagina's.

 

Receptenboek behoud en beheer

Prijs: Gratis

 

 

 

Deze brochure biedt antwoord op uiteenlopende vragen rond je collectie of archief zoals het inventariseren van een persoonsarchief, het opstellen van een collectieplan, het inrichten van een erfgoeddepot. De brochure is ook digitaal beschikbaar op onze ondersteuningspagina. De brochure op A4 formaat telt 37 pagina's.

 

Draaiboek voor trekkers ‘Buurten met erfgoed’

Prijs: 10 euro - digitaal: gratis

 

 

 

Buurtenmet erfgoed is een begeleidingstraject om met scholen en erfgoedwerkers een project rond het erfgoed uit de schoolbuurt op poten te zetten. Wie lokaal een gelijkaardig traject met scholen en erfgoedpartners wil opzetten, kan dit stappenplan meteen als leidraad nemen. De brochure is in gedrukte vorm te verkrijgen bij Erfgoedcel PZ of digitaal te downloaden via deze link. De brochure telt 72 pagina's.