ERFGOEDTIP: Samenwerkingen op erfgoeddag 2013

22.10.2012

Op 21 april 2013 is het weer erfgoeddag! Deze keer staat het evenement in het teken van 'Stop De Tijd'! Inschrijven kan nog tot 14 december 2012! Wist je dat er heel wat samenwerkingsmogelijkheden zijn op Erfgoeddag?

- Neem eens een kijkje in jouw gemeente. Kan je samenwerken met de dienst cultuur van de gemeente, de heemkring, het archief of museum? Misschien zijn er ook minder evidente partners... een jeugdbeweging, een rusthuis, een brouwerij,... Het is allemaal mogelijk.

- Kijk zeker ook eens over de gemeentegrenzen heen. Een bovenlokale samenwerking komt het bezoekersaantal van je activiteit alllen maar ten goede! Op zoek naar een partner? Contacteer gerust de erfgoedcel, wij zoeken met je mee!

- Interessant: de jeugdboekenweek wordt georganisseerd in maart en staat ook in het teken van TIJD (Een zee van Tijd). Een samenwerking met de lokale bibliotheek kan dus interessant zijn om: kinderen te bereiken, je activiteit op 2 momenten te laten plaats vinden, je activiteit te promoten,...

- Ook wetenswaardig: de digitale week vindt plaats de week voor Erfgoeddag. Een kans dus om de digtitale werking (beeldbank?, app?, filmpjes?) van je organisatie in de kijker te zetten.

Reageer