ERFGOEDTIP: Gids onroerend erfgoed voor leerkrachten

08.03.2016

Op zoek naar inspiratie om in je klas rond erfgoed aan de slag te gaan?

In navolging van de succesvollle inspiratiebundel over WOI verschijnt binnenkort een nieuwe gids/leidraad voor leerkrachten van het basisonderwijs (2de en 3de graad) met als thema ‘onroerend erfgoed’. Deze bundel bevat tientallen recepten waarmee je onroerend erfgoed – gebouwen/monumenten, landschappen, archeologie – op een toegankelijke manier kan aanbrengen bij je leerlingen. 

Door de concrete leefomgeving van de leerlingen te betrekken, maak je dit erfgoed tastbaar, en omdat de lesideeën niet plaatsgebonden zijn kan je er in elke school mee aan de slag.   

Deze inspiratiegids is geen handboek  dat je van A tot Z moet volgen, maar biedt je een keuzemenu van vernieuwende ideeën. De leerkracht kiest zelf op basis van wat de leerlingen boeit, wat als nuttige aanvulling op de handboeken gebruikt kan worden, wat het beste aansluit bij het niveau van de leerlingen, wat binnen de school een aandachtspunt is, …  Je kan zowel vakgebonden als vakoverschrijdend te werk gaan.  De opdrachten sluiten aan bij de eindtermen voor diverse vakken. 

Meer info: Karla Jacques, karla.jacques@vlaamsbrabant.be, 016/26 76 34, Provincie Vlaams-Brabant, dienst erfgoed, Provincieplein 1, 3010 Leuven

 

Labels: erfgoedindeklas

Reageer