ERFGOEDSTEUN: je eigen website bouwen met Quickersite

13.02.2015

In deze digitale tijden is het steeds belangrijker om online aanwezig te zijn. Heb jij al een website voor jouw vereniging of erfgoedorganisatie? Wil je hier graag werk van maken? Dan is Quickersite voor jou misschien wel de juiste optie.

In 2014 besloten enkele heemkundige kringen van de regio Pajottenland & Zennevallei dat het hoog tijd werd om een website voor de vereniging uit te bouwen. Ze besloten allemaal met hetzelfde systeem Quickersite aan de slag te gaan; zo konden ze gezamenlijk enkele workshops organiseren, blijvend expertise delen en elkaars vragen beantwoorden. 

Ondertussen zijn er reeds twee websites op punt gesteld; de website van Erfgoed Rausa en de website van de Heemkundige Kring van Liedekerke. Binnenkort zal ook de website van de Heemkundige Kring van Witthem Beersel en van de Andreas Masiuskring online staan. (Check alle heemkundige kringen van de regio hier: www.heemkringenpz.be)

Het systeem van Quickersite kan ook andere verenigingen helpen om op een eenvoudige wijze een website op te bouwen. Je kan ofwel meteen zelf aan de slag gaan maar Erfgoedcel PZ kan je ook verder helpen.

De voordelen van Quickersite

  • Het is goedkoop: 50€ (excl btw) per jaar voor hosting en domeinnaam
  • Je kan je website eenvoudig zelf vormgeven
  • De ontwikkelaar is toegankelijk: Pieter Cooreman is Vlaming en kan je gemakkelijk aanspreken indien je problemen ondervindt met jouw website.
  • Je kan gratis het systeem uittesten.
  • De erfgoedcel en enkele heemkunidge kringen in de regio kennen het systeem en helpen jou graag op weg.
  • Een Nederlandstalige back-end
Wil je aan de slag gaan? Neem gerust contact op met de erfgoedcel.
Labels: communicatie

Reageer