ERFGOEDSTEUN: Draaiboek voor trekkers ‘Buurten met erfgoed’

09.05.2017

De wereld begint in de schoolbuurt. Draaiboek voor trekkers ‘Buurten met erfgoed’

Onder de verzamelnaam ‘Buurten met erfgoed’ organiseerden tal van scholen, verspreid over uiteenlopende gemeenten, verschillende activiteiten voor hun leerlingen rondom het lokale erfgoed aanwezig in de schoolbuurt. Vanuit de overtuiging dat het leren kennen en begrijpen van de wereld, start vanuit de eigen leefwereld en (school)buurt.


De leerkrachten die de afgelopen jaren met veel enthousiasme hun schouders zetten onder hun ‘Buurten met erfgoed’ project, deden dat in samenwerking met diverse lokale erfgoedpartners, én onder de begeleiding en aanmoediging van een ‘trekker’. Die trekker bracht leerkrachten, erfgoedmedewerkers en vrijwilligers op geregelde tijdstippen bijeen, en zorgde ervoor dat er telkens samen stappen gezet werden om tot een boeiende activiteit te komen met de leerlingen op de school.

Deze publicatie geeft de ervaringen van die trekkers weer; en giet deze in de vorm van een draaiboek. Zo kan wie lokaal eveneens een gelijkaardig traject met scholen en erfgoedpartners wil opzetten, dit stappenplan meteen als leidraad nemen.

Auteurs: Chris Ferket (Mooss), Jan Van den Bossche (Onroerend Erfgoed), Hildegarde Van Genechten (FARO), Daphné Maes (Heemkunde Vlaanderen), Jürgen Loones (Departement Omgeving, EDO), Karen Van Buggenhout (Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei)

Publicatiedatum: april 2017

Gratis online beschikbaar via www.buurtenmeterfgoed.be of www.erfgoedcelpz.be/erfgoedwinkel

Gedrukt exemplaar: 10 euro (te bestellen door een e-mail te sturen met uw contact- en facturatiegegevens naar bestellingen@faro.be of info@erfgoedcelpz.be)

 

Reageer