ERFGOEDSTEUN: Digitaal prikbord op erfgoedcelpz.be

21.05.2015

Ben je als organisatie of gemeente op zoek naar materialen om een publieksactiviteit rond erfgoed te organiseren of om aan erfgoedbeheer te doen? Of ga je binnenkort van start met een erfgoedproject en ben je nog op zoek naar inspiratie en praktische tips?

Het aankopen van zo’n materiaal kan duur zijn en is voor sommige verenigingen moeilijk haalbaar. Intussen zijn er echter al veel verenigingen in de regio die over materiaal zoals een scanner of tentoonstellingspanelen beschikken én die ook bereid zijn dit beschikbaar te stellen aan anderen. Daarnaast zijn er in de regio ook al heel wat leuke erfgoedprojecten uit de grond gestampt waardoor de verenigingen over veel expertise beschikken op vlak van publiekswerking en erfgoedbeheer.

Omdat we het delen van expertise belangrijk vinden hebben we dit ruime aanbod, zowel qua materiaal als qua expertise, samen gebundeld in 1 groot digitaal prikbord. Daar kan je meer informatie vinden over de projecten en de voorwaarden om het materiaal uit te lenen. 

Dit prikbord is nog niet volledig! Er is ongetwijfeld nog heel wat materiaal en expertise in de regio. Aarzel dan ook niet om jullie materiaal en/of projecten in te voeren in het prikbord.  Dit kan je doen via "Ik wil een project delen” of “ik bied logistiek materiaal aan”. Zo helpen we elkaar verder om het erfgoed te bewaren en te ontsluiten.

Reageer