UPDATE: Wat Erfgoedcel PZ voor jou in petto heeft (een overzicht!)

30.05.2013

Te ontlenen tentoonstellingen

Alle reizende tentoonstellingen van de erfgoedcel kan je als gemeente, vereniging of organisatie gratis ontlenen. De opbouw en bewaking moet je wel zelf regelen.

Zap door het landschap

In vier retro-woonkamers vertellen regiobewoners hun verhaal bij oude foto’s van het landschap.

Tentoonstelling binnen op te stellen in één grote ruimte of verspreid over meerdere locaties.

Meer informatie

Ge(s)maakt door de Brusseleir?

In een marktkraam ontdek je het verhaal van 6 producten die als typisch Brussels beschouwd worden. Maar zijn ze dit wel of ligt hun oorsprong eerder in het omliggende Brabantse platteland?

Tentoonstelling buiten op te stellen op markten of culturele evenementen

Meer informatie

Nostalbus

De Nostalbus is een oude lijnbus die we hebben ingericht als belevingsruimte rond de mobiliteitsgeschiedenis van onze regio.

Tentoonstelling in bus die buiten opgesteld wordt. Beschikbaar tot december 2013.

Meer informatie

 

Erfgoeddatabank Erfgoedplus.be

Erfgoedplus.be is een online erfgoeddatabank voor de provincie Vlaams-Brabant en Limburg. Dankzij de erfgoedcel kan je gratis gebruik maken van erfgoedplus.be om jouw collectie op een gestandaardiseerde manier te inventariseren en te ontsluiten. Zo wordt de collectie van jouw gemeente, vereniging, organisatie of zelfs je persoonlijke erfgoedcollectie beter gekend. Bovendien wordt opleiding en opvolging gratis voorzien.

Meer informatie

 

Voor scholen

Om kinderen en jongeren goesting te geven in erfgoed ontwikkelde de erfgoedcel reeds enkele tools om in de klas met erfgoed aan de slag te gaan.

Educatief spel rond de mobiliteitsgeschiedenis van onze regio

Dit reuzespel is geschikt voor leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar. Het spel komt samen met de Nostalbus volledig gratis naar de school.

Meer informatie

Boekentrolley ‘Graven naar Erfgoed’

Deze erfgoedboekentrolley is beschikbaar in elke bibliotheek van de regio en kan gratis ontleend worden door kleuterklassen en het eerste leerjaar. In het boekenpakket vind je boekjes over geschiedenis, archeologie, het museum en de stamboom.

Neem contact op met je plaatselijke bibliotheek om de boekentrolley te ontlenen.

Meer informatie

Lesmappen, educatieve pakketten en informatie

Op onze website is heel wat informatie verzameld over hoe je met erfgoed aan de slag kan gaan in de klas.

Meer informatie

 

Lees mee…

Iedereen kan zich inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van erfgoedcel PZ. Door deze publieksnieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt rond erfgoed in de regio. Er is ook een sectornieuwsbrief met nieuws over vormingen, publicaties en websites voor erfgoedwerkers. Inschrijven.

De erfgoedcel heeft ook een magazine ‘PenZine’. Het magazine is gratis te verkrijgen in 250 verdeelpunten in de regio, je kan je ook inschrijven om het magazine per post te ontvangen.

De afgelopen jaren stelde de erfgoedcel in samenwerking met partners enkele brochures en publicaties samen. Deze kan je bestellen via de erfgoedwinkel van de erfgoedcel. Erfgoedwinkel

Waar kan ik terecht om meer te weten over conserveren en bewaren van objecten? Wat is immaterieel erfgoed? Welk erfgoed vind je in onze regio terug? Je vindt het allemaal terug op onze website! Bovendien vind je er een overzicht van alle actoren die in onze regio rond erfgoed werken. Ga dus zeker eens een kijkje nemen op www.erfgoedcelpz.be!

 

Meewerken?

Wil je graag meewerken aan een goede zorg voor en zichtbaarheid van ons lokale erfgoed? Maak je lid van een vereniging of word vrijwilliger bij een museum, archief of de erfgoedcel! De erfgoedcel is steeds op zoek naar helpende handen. Momenteel werken we aan een project om collecties in kaart te brengen. Interesse? Of kan je iets anders betekenen voor de erfgoedcel? Laat het ons weten!

Meer informatie.

Reageer