EDUCATIE: Nieuw educatief pakket rond industrieel verleden in de Zennevallei

03.11.2017

In het kader van het project 'Fabrieksburen' werd een educatief pakket ontwikkeld rond het industrieel verleden van Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Halle en Beersel.

Het pakket is bedoeld voor de derde graad van het lager onderwijs en bekijkt de opkomst van de industrie in de Zennevallei, met de focus op zes bedrijven die hierin een grote rol speelden. De mensen die in en rond deze fabrieken werkten en leefden staan hierbij centraal. Hoe was het om te werken in een fabriek? Welke rol speelde de directeur in het dorp?

 

Met dit pakket kan je een bezoek aan de tentoonstelling “Fabrieksburen: industrie in de Zennevallei” voorbereiden of verwerken, maar het pakket kan ook zonder de tentoonstelling in de klas gebruikt worden. De tentoonstelling, zowel als dit pakket, maken veelvuldig gebruik van fotomateriaal om de inleving in het onderwerp te vergroten.

Het pakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, een werkbundel voor leerlingen en een fotobundel om de opdrachten te maken. Je kan de documenten gratis downloaden bij de downloads rechts op deze pagina.

 

 

 

Meer info en kalender expo

www.fabrieksburen.be

info@erfgoedcelpz.be

Reageer