De Dikke van Pamel: het beeldverhaal!

04.11.2019

Een aantal jaar geleden besliste Francis Badts om een beeldverhaal te maken over zijn beroemde dorpsgenoot Victor De Klerck, beter bekend als de Dikke van Pamel. Badts vond in illustratrice Julsdottir een geschikte tekenaar en kon op Pamelnaar Walter Evenepoel rekenen voor het scenario van de strip.

De Dikke van Pamel, woog volgens de verhalen meer dan 300 kg en was daarmee één de zwaarste personen die ooit geleefd heeft en groeide uit tot een volksfiguur in Roosdaal en ver daarbuiten. Hij overleed in 1885 op 36-jarige leeftijd.

Maar het verhaal ‘De Dikke van Pamel’ is meer dan een verhaaltje over een merkwaardige figuur, het is een echt tijdsdocument, een momentopname van het Pajottenland uit de helft van de negentiende eeuw, waarin personen, gebruiken en gebouwen uit die tijd in prachtige tekeningen tot leven worden gebracht.

Erfgoed Rausa organiseert een feestelijke voorstelling van het verhaal en gaf een extranummer van hun tijdschrift uit, zie bijlage rechts.

De grote stripwinkels van Vlaanderen en lokale pers spraken er al de lof over uit. Bemachtig vanaf 14/11/19 je eigen exemplaar bij Standaard Boekhandel.

Reageer