De boekenkast van de Erfgoedcel

Onze bibliotheek

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei wil een collectie aanleggen met boeken en tijdschriften over de regio, erfgoed, methodiek over erfgoedwerking, …  Daarnaast vind je in onze bibliotheek informatie over de thema’s die aan bod komen in de activiteiten van de Erfgoedcel (bv. mobiliteit, reuzen, …).  Ook de uitgaves van gemeentes, heemkringen en andere erfgoedactoren vinden een plekje in onze boekenkast.

Onze bibliotheek biedt een (niet-exhaustief) overzicht van wat het Pajottenland en de Zennevallei te bieden hebben: er zitten bijvoorbeeld boeken bij over bekende en onbekende kunstenaars, kastelen, de Wereldoorlogen, … Maar je vindt er ook de beste manieren om collecties te beheren en ontsluiten.

De titels en auteurs van de boeken die in onze kast zitten, kan je raadplegen in het document over onze bibliotheek.

Wil je graag eens grasduinen in onze boeken of heb je een boek gezien dat je wilt raadplegen? Maak dan een afspraak.

Andere interessante bibliotheken

Het Documentatiecentrum van de provincie Vlaams-Brabant is het geheugen van Vlaams-Brabant. Naast de boekencollectie (die grotendeels handelt over de geschiedenis van de provincie en diens voorlopers: de provincie Brabant en het hertogdom Brabant) vind je er ook een uitgebreide collectie heemkundige tijdschriften over Vlaams-Brabant en Brussel. Je kan de catalogus hier raadplegen.

De kern van de FARO Vakbibliotheek rond cultureel erfgoed bestaat uit erfgoedpraktijken uit binnen- en buitenland die inhoudelijk nauw aansluiten bij de werkdomeinen van FARO (steunpunt voor cultureel erfgoed). De bibliotheek spitst zich toe op ontwikkelingen in binnen- en buitenland op het gebied van onderzoek, beleid en praktijk. Een overzicht van de onderwerpen vind je op de site.

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een netwerk van erfgoedbibliotheken. Zij probeert onder andere het erfgoed zo volledig mogelijk in kaart te brengen in een collectiewijzer.

De 13 bibliotheken van onze regio hebben vaak ook een sectie rond lokale geschiedenis.