Buurten met Erfgoed in Dilbeek

Het project 'Buurten met erfgoed' neemt basisscholen mee op zoektocht naar het verhaal achter hun eigen omgeving. Want erfgoed vind je overal: landschappen, natuur, gebouwen, opschriften, straatnamen, verhalen, recepten, gebruiksvoorwerpen,  ... ‘Buurten met erfgoed’ wil de banden tussen de scholen en het lokale erfgoed opnieuw aanhalen en structureel verankeren. Leraren (en (groot)ouders) werken hiervoor samen met lokale en regionale erfgoed-, cultuur- en natuurmedewerkers.

Na Sint-Pieters-Leeuw strijkt het project Buurten met Erfgoed nu ook neer in Dilbeek. In het schooljaar 2016-2017 krijgen alle scholen van Dilbeek de kans om gratis deel te nemen aan dit project. Het is een unieke kans om het erfgoed in de buurt van de school te leren kennen dankzij de samenwerking met de erfgoedactoren uit de streek. Buurten met Erfgoed wordt aan de scholen aangeboden door de gemeente Dilbeek in samenwerking met de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei.

De landelijke jeugddienst Mooss vzw uit Leuven zal het traject op een diepgaande, creatieve manier begeleiden.

Inschrijven:

Scholen en erfgoedwerkers die wensen deel te nemen kunnen zich inschrijven via kathleen.leys@dilbeek.be

Lees alle praktische informatie hier:

Data:

  • Op donderdag 15 september om 14u organiseren we een infomoment voor erfgoed-, natuur- en cultuurwerkers. We geven een toelichting bij het project, de verwachtingen en de rol die jij in dit project kan opnemen. Locatie: CC Westrand.
  • Vrijdag 7 oktober 2016: 9u tot 16u: startmoment
  • Vrijdag 20 januari 2017: 13u30 tot 15u30: opvolgsessie 1
  • Vrijdag 24 maart 2017: 13u30 tot 15u30: opvolgsessie 2
  • Vrijdag 19 mei 2017: 13u30 tot 15u30: opvolgsessie 3
Past één van deze data niet? Laat het geen reden zijn om niet deel te nemen. We zoeken graag mee naar een oplossing.