Boekentrolleys

01.10.2012 - 01.08.2022

Het lezen loopt op wieltjes

Een boekentrolley is een themakoffer op wieltjes speciaal bestemd voor scholen! In alle bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei kunnen scholen zulke boekentrolleys gratis ontlenen. Aan de hand van verschillende boeken -het aantal kan variëren van 10 tot 20- kunnen leerkrachten aan de slag rond een bepaald onderwerp. 

De erfgoedcel en het regionaal bibliotheekoverleg Pajottenland Zennevallei besloten om samen erfgoed en geschiedenis in de kijker te plaatsen. Zo bieden we in elke lokale bibliotheek de boekentrolley 'Graven naar vroeger' en de boekentrolley 'De Eerste Wereldoorlog' aan.

  • 'Graven naar vroeger' vertelt je over musea, archeologie, oude verhalen en onze geschiedenis. Bestemd voor kleuters en 1ste graad lager onderwijs.
  • 'De Eerste Wereldoorlog' laat je kennismaken met het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en kinderen in oorlogsituaties. Bestemd voor leerlingen van de 2e en 3e graad lager onderwijs.

RESERVEREN:

De boekentrolleys kunnen door scholen in de bibliotheken van de volgende gemeenten ontleend worden: Affligem, Dilbeek, Ternat, Liedekerke, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Sint-Genesius-Rode, Halle, Beersel.

In elke gemeente bevindt zich één boekentrolley ‘Graven naar vroeger’ en 'De Eerste Wereldoorlog'. De ontlening is volledig gratis, de boekentrolley wordt na reservatie door de bibliotheek in de scholen van dezelfde gemeente geleverd en opgehaald. Voor de specifieke ontleningsvoorwaarden en reservatie kan je de desbetreffende bibliotheek contacteren.

Je kan het boekenpakket ook gratis bij Erfgoedcel PZ ontlenen. Je dient de boeken dan wel zelf op te halen. Mail naar info@erfgoedcelpz.be voor meer informatie. 

Voor vragen kan u terecht bij de erfgoedcel of de bibliotheek in uw gemeente.