BEZOEK: Eindejaarsdrink 'Kies voor Erfgoed!'

06.11.2017

Eindejaarsdrink Erfgoedcel en IOED PZ - Kies voor erfgoed!

Welk erfgoed uit de regio Pajottenland Zennevallei moet voor jou bewaard worden voor de toekomst?

Wat vind jij typisch voor het erfgoed uit onze streek?

Welk monument, archiefstuk, erfgoedobject, legende of traditioneel streekproduct wil jij meenemen naar de toekomst?

Verzeker de toekomst van ons erfgoed en kies mee op onze Eindejaarsdrink en erfgoedmarkt in Affligem! Breng je stem uit en geef het erfgoed een plaatsje in onze erfgoed-tijdscapsule!

Oproep

Iedere bezoeker kan meestemmen op deze regionale erfgoed-tijdscapsule. Op het einde van de avond wordt de capsule onthuld. Om een verkiezingslijst op te stellen hebben we jullie input nodig! Wat moet voor jou in de capsule komen? Laat het ons weten en wie weet staat het op de verkiezingslijst op 8 december!

Bezorg ons jouw voorstel voor 24/11 via dit formulier of via een mailtje aan annelien@erfgoedcelpz.be

Programma

Samen met de Gemeente Affligem, Gidsen Affligem, Sint-Antoniusgilde Essene en de Orgelkring Essene maken we er opnieuw een gezellige avond van met een goed gevuld programma:

- Erfgoedmarkt: de erfgoedverenigingen uit de regio stellen zich voor op een gezellige erfgoedmarkt waar je hun werk kan bekijken en aankopen

- Verkiezingsbeloftes van de erfgoedcel en de ioed: we stellen onze plannen voor 2018 voor

- Verkiezing van de regionale erfgoed-tijdscapsule: samen stemmen we op wat in onze erfgoed-tijdscapsule moet komen. De capsule wordt op het einde van de avond onthuld en voorgesteld aan een breed publiek in het Lente nummer van Pajot-Zenne magazine.

- Demonstratie op het Van Peteghem orgel: dit orgel is een prachtig stuk erfgoed, dat dit jaar zijn 200-jarige jubileum vierde! Benieuwd hoe het in zijn werk gaat en hoe het klinkt? Volg één van de demonstraties.

- Verhalen en jenevers aan het Sint-Antoniusbeeld: de Sint-Antonius gilde bestaat in 2018 50 jaar. Maar wie is Sint-Antonius? en wat gebeurt op zo'n jaarlijkse Sint-Antoniusviering? Ontdek het aan de vuurkorf met jenevers!

Praktisch

Stemhokjes open vanaf 19u30

Adres: Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk, Kerkplein 1 Essene

Inschrijven voor 24/11 via annelien@erfgoedcelpz.be

Labels: eindejaarsdrink

Reageer