UPDATE: Publicatie "Bewogen tijd. Eeuwen onderweg in Pajottenland & Zennevallei"

28.11.2013

Hoe komt het dat anticonceptie het aantal bedevaarders naar Halle een knauw gaf? Is het stratenplan van New York echt gebaseerd op dat van Liedekerke? Weet u hoe een Pamelse wagenmaker erin slaagde de allereerste fiets na te bouwen? Waarom kreeg de Halse cellist Servais op concertreis problemen met de douane? Hoeveel kilo aardbeien mocht een boer uit het Pajottenland meenemen op de tram naar Brussel? En kent u eigenlijk het recept voor holle wegen op grootmoeders wijze? U leest het (en nog veel meer) in dit nieuw boek over mobiliteit in het Pajottenland en de Zennevallei van de prehistorie tot nu. Inclusief cd met persoonlijke verhalen en andere geluidsfragmenten.

We leven in een bewogen tijd. Maar dat is niet nieuw:… in dit boek ontdek je immers meer over (letterlijk en figuurlijk) bewogen tijden die het Pajottenland en de Zennevallei gekend hebben. Dat de regio zich centraal in Vlaanderen bevindt, net naast Brussel en de taalgrens, heeft immers door de eeuwen heen voor spectaculaire verhalen over het ‘onderweg zijn’ gezorgd. Futuristische uitvindingen, miraculeuze heiligen, noeste arbeid of de zoektocht naar zuivere lucht hebben eeuwenlang mensen en voertuigen in beweging gezet in de streek.

Verwacht geen historisch verslag van de ontwikkelingen in de mobiliteitssector, wel een lees-, kijk- en luisterboek. Of noem het gerust een snuisterboek waarin je kennismaakt met bijzondere regiobewoners, aparte verhalen en grappige weetjes. Waarin je, of je nu in de regio woont of er enkel passeert, de regio Pajottenland en Zennevallei op een nieuwe en verrassende manier leert kennen. Je zal met een andere blik kijken naar deze bijzondere regio als je, ergens onderweg, in één van onze dorpen belandt!

Deze publicatie vloeide voort uit het project Terug in de MobiliTIJD dat de voorbije twee jaar in de regio liep, op initiatief van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen Erfgoedcel PZ, de kleine expeditie en uitgeverij De Draak en kwam tot stand met hulp van tal van erfgoedverenigingen en -organisaties. Je kan de publicatie voor 14,95 euro aankopen via de erfgoedcel. Op vrijdag 6 december wordt de publicatie voorgesteld in GC Het Koetshuis om 19u30 (promoprijs 13 euro).


Aankopen van het boek:

Stuur een mailtje naar info@erfgoedcelpz.be met de vermelding van je postadres en het aantal exemplaren dat je wil ontvangen.

Schrijf het bedrag (14,95 euro per boek) over op rekeningnummer BE 96 0910 1866 0405.

Na betaling wordt de bestelling per post bezorgd. (Transportkosten worden niet aangerekend)

Reageer

wil langs deze weg mijn gegevens doorgeven voor de bestelling van het boek: Bewogen tijd... Jacobs Staf, Strijlandstraat 121 1755 Gooik (nb. lukt niet langs mailadres)

op 5 dec 2013 bestelde en schreef ook het bedrag over om het boek te ontvangen. tot vandaag 9 jan heb ik dit nog niet ontvangen. graag een antwoord

wiiljfsghpfedfmq{, <a href="http://www.imhgzrxzwh.com/">iymfnuegie</a>

I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye kfffkdfcdegg

I like this post, enjoyed this one regards for posting. He removes the greatest ornament of friendship, who takes away from it respect. by Cicero. adadfeekeccd

Very efficiently written post. It will be valuable to anyone who usess it, as well as myself. Keep doing what you are doing i will definitely read more posts. bgddebedddff