Begeleidingstraject: naar een nieuwe toekomst voor de Wivinaprocessie

31.07.2019

Een nieuwe toekomst voor de Wivinaprocessie?

De Wivinaprocessie gaat al sinds de 12de eeuw uit in Groot-Bijgaarden. De heilige Wivina had een belangrijke impact op de lokale geschiedenis en op de ontwikkeling van de streek. Ook vandaag is Wivina nog van betekenis als voorbeeld van een sterke vrouw die tegen de stroom in durfde gaan. 

In 2020 viert het comité het 850-jarig bestaan van de Wivina-verering, een datum die men wil aangrijpen om na te denken over de toekomst van de Wivinaprocessie. In deze zoektocht worden ze begeleid door het CRKC-Parcum en de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei.

Inspiratie-avond

De processie is sinds jaar en dag een samenwerking van het processiecomité met verschillende verenigingen. Ook voor het uitstippelen van hun toekomst willen ze input uit diverse hoeken.

Hoe kan de Wivinaprocessie in de toekomst doorgaan? En hoe kan dit stukje lokale geschiedenis ook op andere manieren tot leven gebracht worden?

Bij deze vragen staan we stil op een inspiratieavond. Iedereen met interesse of ideeën is van harte welkom.

Praktisch

- dinsdag 17 september 2019 - 20u

- La Salle centrum Groot-Bijgaarden

- Wie dit wenst kan voorafgaand een bezoek brengen aan de Kapel van de Ontluiking.

- inschrijven via dit formulier

- meer info? Marc Boulanger via mboulanger@skynet.be

Deze avond wordt georganiseerd door het processiecomité van de Wivinaprocessie met ondersteuning van CRKC-PARCUM, de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en de Gemeente Dilbeek.


Reageer