Publieksprojecten

De erfgoedcel organiseert heel wat erfgoedgerichte publieksprojecten. Dit doen we niet alleen maar in samenwerking met de erfgoedverenigingen en organisaties van de regio. Door samenwerking komen we immers tot een betere inhoud, meer publiek en uiteindelijk een interessanter project!

Wil jouw erfgoedorganisatie graag meewerken aan een van de projecten van de erfgoedcel? Neem eens een kijkje bij ‘projecten’ en ontdek aan welke projecten je kan participeren. Ben jij in het bezit van informatie of erfgoed dat aansluit bij één van onze projecten? Laat het ons weten!

Heb jij ideeën voor een voor een regiopublieksproject? Is er erfgoed dat dringend in de kijker gezet moet worden? Is er erfgoed dat tot nog toe nog onderbelicht bleef? Laat het ons weten!

Reizende tentoonstellingen

De erfgoedcel biedt een aantal reizende tentoonstellingen en educatief materiaal aan die steeds gratis ontleend kunnen worden. Klik door voor meer informatie.

  

Tentoonstelling 'Zap door het landschap'

Tentoonstelling 'Ge(s)maakt door de Brusseleir'

Educatief pakket 'Terug in de MobiliTIJD'

Boekenpakketten 'Boekentrolley'

Tentoonstellings- en educatief materiaal rond WOI

Impulsbedragen

In het kader van grote thematische projecten ondersteunt de erfgoedcel soms lokale publieksprojecten omtrent dit thema met een impulsbedrag. Volg onze website en nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige regelmenten voor impusbedragen. 

  • Van 2014 tot 2018 kunnen projecten rond WOI kans maken op een impulsbedrag.
  • Van 2012 tot 2013 werden projecten rond mobiliteit ondersteund.

Erfgoedkast toont lokaal erfgoed in 15 gemeenten

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei schonk aan 15 gemeenten in de regio een erfgoedkast. Dit is een mobiele tentoonstellingsmodule om erfgoed zoals archiefmateriaal en historische objecten beter zichtbaar te maken voor de bewoners in elke gemeente. Je komt de erfgoedkast tegen in bibliotheken, culturele centra, gemeentehuizen of op evenementen. De erfgoedkast wordt wisselend gevuld met historisch materiaal rond thema's uit de lokale geschiedenis.