Erfgoedwinkel

In de erfgoedwinkel vind je alle producten die de erfgoedcel (mee) ontwikkelde.

Stuur een mailtje naar info@erfgoedcelpz.be om een product te bestellen. Vermeld welk product je wil bestellen, hoeveel exemplaren en het adres waarop het product bezorgd mag worden. We sturen je het bestelde op na betaling op rekeningnummer BE 96 0910 1866 0405. Transportkosten rekenen we niet aan.

  Publicatie: 'Erfgoed en Zonen'

  Prijs: 7,99 euro

 

 

 

Hoe worden tradities als de Sint-Veroonmars en de pensenkermis in leven gehouden en doorgegeven aan de volgende generaties? Dit boek verzamelt foto's van topfotograaf Jimmy Kets die onze regio rondreisde om onze tradities op de gevoelige plaat vast te leggen. Publicatie van 95 pagina's. Meer info.

 

Publicatie: 'Bewogen tijd. Eeuwen onderweg in Pajottenland & Zennevallei'

Prijs: 14,95 euro

 

 

Snuisterboek rond de geschiedenis van mobiliteit in de regio Pajottenland en Zennevallei. Weetjes, foto's, tekeningen, getuigenissen, legendes en een cd met luisterfragmenten. Boek van 112 pagina's met cd. Meer info.


Boekje ‘Reuzen in Pajottenland & Zennevallei’

prijs: 3 euro

 

 

 

In dit boekje ontdek je alles over de 23 nog levende reuzen in onze regio en de tradities die er aan verbonden zijn. Het boekje op A6-formaat telt 67 pagina’s. Meer info.

 

Handleiding: Digitaliseren en ontsluiten van prenten- en fotocollecties

prijs: gratis

 

 

Praktische handleiding voor het digitaliseren en ontsluiten van prenten- en fotocollecties. De brochure is ook in pdf beschikbaar op de pagina rond roerende erfgoedzorg. De brochure op A4 formaat telt 42 pagina's.

 

Publicatie: In Brussel ge(s)maakt? Een wisselwerking met Vlaams-Brabant.

prijs: 17,95 euro

 

 

Onderzoek naar zes producten die als typisch Brussels beschouwd worden. Maar is dit wel zo? Of moeten we hun oorsprong eerder zoeken in het omliggende Brabantse platteland? Publicatie van 157 pagina's. Meer informatie.

 

Brochure 'Met oldtimers terug in de MobiliTIJD'

prijs: gratis

 

 

 

In deze brochure, gemaakt naar aanleiding van erfgoeddag 2013, kom je meer te weten over het houden van oude auto's, oldtimerclubs, het charter van Turijn en het opzetten van mobiliteitsprojecten. De digitale versie vind je bij 'links'.

 

Brochure Bloemenstoeten in Vlaanderen

prijs: gratis

 

 

 

Maak kennis met de rijke traditie van bloemencorso's in Vlaanderen: de enige vijf overblijvende Vlaamse bloemenstoeten en één Nederlandse bloemencorso (net over de grens). Je kan de brochure ook digitaal verkrijgen bij 'links'. Meer informatie hier en hier.